Nie ma nic lepszego na poprawę humoru w poniedziałek jak pyszne gofry z twarogiem i miodem :). Idealnie chrupkie, z dodatkiem cynamonu i wanilii, koniecznie spróbujcie!!!

Przepis:
125 g twarogu od krowy 😉
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1,5 szklanki mleka
2 łyżki cukru (grubo-skrystalizowany)
2 łyżki oleju rzepakowego
wanilia i cynamon do smaku
Białka jajek ubić z szczyptą soli. Pozostałe składniki wymieszać (sera nie trzeba blendować), delikatnie dodać pianę z białek. Piec w gofrownicy do chrupkości, podawać z ulubionymi dodatkami :).
Ciekawostka: grubo-skrystalizowany cukier karmelizuje się w trakcie pieczenia nadając gofrom wspaniałego smaku, ale możesz dodać zwykły cukier, też będzie pysznie!