Cieszyńska Barć
Cieszyńska Barć

Gofry z serem twarogowym

Nie ma nic lepszego na poprawę humoru w poniedziałek jak pyszne gofry z twarogiem i miodem :). Idealnie chrupkie, z dodatkiem cynamonu i wanilii, koniecznie spróbujcie!!!

Przepis:

125 g twarogu od krowy 😉

2 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 jajka

1,5 szklanki mleka

2 łyżki cukru (grubo-skrystalizowany)

2 łyżki oleju rzepakowego

wanilia i cynamon do smaku

Białka jajek ubić z szczyptą soli. Pozostałe składniki wymieszać (sera nie trzeba blendować), delikatnie dodać pianę z białek. Piec w gofrownicy do chrupkości, podawać z ulubionymi dodatkami :).

Ciekawostka: grubo-skrystalizowany cukier karmelizuje się w trakcie pieczenia nadając gofrom wspaniałego smaku, ale możesz dodać zwykły cukier, też będzie pysznie!